29 september 2006

endret livssituasjon

Så er 10 års studier over! Jeg har en tittel; cand.polit eller for vanlige dødelig, jeg er organisasjonsviter. Jeg cand.

Jeg ble riktig full onsdag, akkurat som planen. Nå er bare problemet at jeg har prestert å miste den ENESTE nøkkelen til huset. Jeg har ikke klart å bringe nyheten til min foreldre enda. Takk og lov at de er på ferie. Bare fordi at de ikke er hjemme er også dusjen mine ødelagt. Det er VELDIG typisk.


Menmen, jeg har nytt ord å sette på CVen min: arbeidssøkende. Jeg må bare til Måløy for å melde meg arbeidsledig, slik at jeg kanskje kan få litt penger av staten...

På den positive siden, lånet mitt blir jo plutselig MYE mindre. Det er jo kult i seg selv.

Jeg nyter tingenes tilstand. Jeg har allerede samlet alle papirene som skal brennes. Jeg skal lage et stor bål ut på tunet, hvor minst 4 utkast av hvert kapitel av oppgaven skal lyse opp hele nabolaget. Jeg tror jeg skal vente til det blir mørkt slikt at minst halve sandane får med seg at jeg brenner bål. Dessuten har jeg samlet alle bøkene som jeg skal bort til mine gode venner på Gloppen Folkebibliotek og gi fra meg alle fagbøkene. Jeg tror jeg må begynne å bestille andre bøker, slik at de fremdeles kan få noen utfordringer :)

Jeg har fremdeles ikke drukket champis med Gjertrud og Farmor, jeg var alt for trøtt i går. Men vi har jo hele helgen.... I kveld skal tingene feires med Elfrid og Ina, de har jo også noe å feire at ejg har levert! Jeg er tilbake til verden.

Jeg tror ikke jeg klarer å vente med å tenne bålet. Jeg må ut i garasjen og lete etter noe å tenne bålet med. Jippi!!!!!!!

26 september 2006

En stor dag

Det kan se ut til at 26 sept 2006 blir en merkedag i mitt liv! Da er den oh store innleveringen planlagt. Foreløbig plan ser slik ut:


I dag:
Skrive ferdig en oppsummering, avlsutning og fikse de siste overskrifter

I morgen:

Reise til Bergen. Finne den korteste veien til (gamle) Rokkan. Finne ut av adobe acrobat og konvertere mitt (STORE) worddokument over til pdf. Få sendt pdf.filen til kopibutikken. Senere på kvelden har jeg en stor plan om 1 (et) glass vin eller en skikkelig Hansa for å feire. Jeg trenger ikke mer

Torsdag:

LEVERE i Christies gate. huh! Reise hjem. Drikke en flaske champis med min tante som fylte 90 på søndag. Her skal det feires!

Fredag, lørdag og søndag:

SOVE

Mandag:

Finne meg en jobb

17 september 2006

Ok, uansett konflikthåndtering, jeg fikk ikke jobben. Og jeg er helt fornøyd med det!!!!!

Tross alt er jeg et overtroisk vesen. Uansettt hva som skjer kan jeg skylde på skjebnen... Og snart er de 7 årene omme for knusing av speil. I tillegg landet en sommerfugle på min skulder i går, og jeg innbiller meg at det betyr lykke. Utenat jeg egentlig vet. Jeg har en helt vanvittig følelse i magen på at det går bra med meg likevel, "alt ordner seg" "særlig for snille piker"!!! jeg er en snill pike. Uansett nærmer jeg meg innlevering av oppgaven, og jeg har bevegd meg utenfor min "normale" omgangssfpære, dvs min mor.

Ting skjer. Alltid. Jeg nyter alkohol, jeg nyter at jeg først i morgen må levere et siste utkast til oppgaven :) Jeg er enda nærmere fullførelse enn jeg noen gang har vært! Jeg har snart gjort det! Skål!

07 september 2006

Lærdom etter jobbintervju

Første intevjuet til jobb etter hovedfagsoppgaven er overstått. En merkelig opplevelse. Jeg har tidligere ikke gjort det særlig bra på intervjuer, men har alltid gjort det bra på muntlig eksamen. Jeg prøvde derfor i går å nærme meg intervjuet som om det var muntlig eksamen. Det var ikke helt vellykket. Det skyldtes i grunnen bare en ting: Personlighetstypologiseringen jeg tok i forbindelse med Tomas. Jeg leste denne "Jungtesten" tre ganger på flyet nedover til Oslo, og før jeg gikk inn. Det skulle jeg ikke ha gjort. Slike tester bør alltid bearbeides, for testen er ikke absolutt sannhet. Jeg presterte å ta testen litt for mye sannhet. Jeg klarte ikke å frigjøre meg fra testen, og fokusere på det jeg synes er viktig ved meg selv. Resultatet ble alt for mye fokusering på at jeg er konfliktsky, hvordan dette utarter seg, hvordan jeg bearbeider konflikter og hvordan jeg håndterer konflikter.

Vel intervjuet er over. Jeg kan dessverre ikke gjøre det på nytt, selv om jeg idag selvsagt gjerne skulle gjort det på nytt. Jeg må bare evaluere erfaringen, og sørge for å ikke gjøre samme feilene ved neste intervju - enten i nær fremtid eller om 1 år. Ja, jeg har lyst på jobben. Men det er et lite miljø, og, som Ingvild poengterer, er nok helt sikkert avhengig av hvordan kjemien stemmer overens mellom oss. Jeg er helt sikkert kvalifisert, men jeg er hyggelig nok? Jeg er ikke den som slenger vitser først, jeg er heller den som ler høyest. Jeg forteller heller annekdoter uten poeng, og skjuler ironi litt for godt....

Jeg er litt spent. Kanskje har jeg fått en jobb om 1-2 uker. Kanskje flytter jeg til Østlandet, og alle mine venner der er i så fall invitert til å applaudere når jeg bærer tungt og lekkert et evt flyttelass på plass. Slike ting har vi jo prøvd før, når jeg flyttet ut av Bohrsgate. Det er jo bare å innrømme, den flyttingen tok helt av, og det gjorde også dagen etterpå når vi skulle bære flyttelasset på plass i Hilbrandt Meyersgate. Da var jeg og en av Mariannene særdeles fyllesjuke.

Jo jeg er klar til dyst. Jeg håper bare at jeg klarte å selge meg selv som den dyktige vakre kvinnen jeg er...Hvis ikke er det bare å hyle og skrike et par timer, før jeg søker på neste jobb! Jeg er klar til dyst.