31 desember 2006

Så er vi på vei inn i et nytt år

Nå er vi jaggu meg på vei inn i et nytt år. For noen år tilbake var jeg veldig flink til å ha en oppsummering av året som gikk, og kom alltid frem til at det hadde vært et spennende år. De siste årene har vært litt mindre slike oppsummeringer, men IDAG kan jeg si igjen at det har egentlig vært et bra år.

Julen har vært rolig og bra, med tidvis spennende innslag av nye mennesker som jeg aldri har festet med. Den har også inneholdt en av de festlige og morsomme ikkje-forspill-men-ut sammen med Elfrid (og det slår aldri feil!). Det var en fin julefeiring med hele familien, UTEN krangling. fantastisk.

Dessuten ble det klart rett før jul, som sagt, at jeg har fått plass å bo i Oslo (og det fikk også hele halve sandane (særlig sandane taxi...) med seg opp til flere ganger i jula). Dermed har de siste ukene gått med til rydding, pakking, vasking og kasting. Jeg holder rett og slett på å gjennom en aldri så liten renselsesprosess. Jeg har ryddet, pakket, vasket og kastet meg klar til nytt miljø, ny plass, nye utfordringer og ikke minst et nytt kapittel i mitt liv!!!! Jeg er rett og slett i svært godt humør for tiden.

Jeg har så vidt det begynt å ta farvel med folk rundt og kring, og det er faktisk litt trist. Men det er jo hyggelig å få kommentarer på at man blir savnet. Når sant skal sies vil jo enkelte veldig bra mennesker på Sandane savnet igjen også. Jeg har konkludert med at det aldri skal bli kjedelig å komme tilbake på ferie. Nå kjenner jeg folk her, de kjenner meg og jeg har virkelig følt meg inkludert i lokalmiljøet i det siste. Det er veldig hyggelig. Eldfrid har allerede lagt inn fast avtale med en tur på puben hver gang jeg kommer tilbake. Det er ingen avskrekkende avtale som jeg går med på bare for å være hyggelig.

Men som Mai sa i mail: nytt hjem, nye muligheter :)

Jeg ser frem til nytt hjem, nye muligheter og rødvin ved peisen i den nye leiligheten!

Det neste året blir jeg med på kaffi, vin og øl, kino, konserter (salsakurs er jeg ikke helt sikker på?), alt som er kjekt å gjøre i Oslo!

Godt nytt år, folkens.

21 desember 2006

Årets korteste julebesøk

Endelig kom Marianne og Mikael på besøk. Og de stod garantert for årets korteste julebesøk! I vanlig Marianne-stil kom de sent i gang fra Bergen, så ankomst til gards ble først 0200. Da var det bare å mate dem og få dem i seng. Siden de var i farten og hadde tidsnød, stod vi alle opp før 8, og de var på veien igjen innen en halvtime. Kjappe 6 timers julebesøk, inkludert overnatting. Strengt tatt den perfekte hotellgjest, kjapt inn og kjap ut - gjerne inkludert mat. Det var trivelig med besøk. I det minste kom Marianne på besøk FØR jeg flytter :)

20 desember 2006

utsikter til urbane forhold

Endelig! Jeg har fått plass å bo Oslo. Enkelte detaljer mangler fremdeles, som feks adresse. Det eneste jeg vet er: Leiligheten ligger på St.Hanshaugen. Det er et kollektiv. Jeg kan flytte inn i fra 2. januar. (Men det er jo en litt "ekkel" dato, midt i uken og greier... Så nøyaktig dato er ikke helt klart.)

Det ser altså ut til at det blir applaus og bæring i begynnelsen av januar :)

13 desember 2006

En god beskrivelse av min generasjon?

En viss Gundersen har skrevet en kronikk i aftenposten, som jeg fant skremmende treffende. Jeg kjente i allefall meg selv godt igjen i denne kronikken....

12 desember 2006

Reisende Kristin deler flere (ubehagelige) erfaringer

Man anser seg selv som et erfarent reisemennekse. Som har vært gjennom en farlig situasjon eller to, på fremmede steder. Jeg har alltid klart meg, uansett på de værst tenkelige steder(les: f.eks Ferjekaia i Banjul/Barra, Gambia) Plutselig en søndag er ikke "trygge områder" lenger "trygge", på steder som er alltid er trygge. Og var en nær venninne i PLUTSELIG gjennom dårlige tider, feil dag til feil tid.

Dagen derpå finner man ut at man var bare 20 meter unna, man hadde ikke anelse, man hadde ikke peiling at 20 meter unna er en av ens gode venninner unna, i stor trøbbe og utrygg situasjon... Man kunne ikke gjøre noe i det øyeblikket, og man kan ikke skru tiden tilbake.. det er mange "hvis at..."

Jeg støtter meg til Benedikte..

Oppfør dokker!!!!!!

Romantikk og sånt

Altså, diskusjonene rundt "jakten på kjærligheten" og "test kjærligheten" på to ulike nasjonale kanaler har vart en stund. Og jeg har vært en aktiv diskusjonsdeltaker (slv om det kanskje ikke alltid kan virke som her...). Men altså "jakten på en svigerdatter"?????? Med alle de patetiske mennene?? Er der virkelig noen som faller for konsepetet? eller er det bare mange DESPERATE kvinnemennesker der ute som er ute etter en mann? Jeg innrømmer jeg så et PAR av disse mennene (?) og tenkte: HJELLLLLP!!!! (skal jeg egentlig snakke veldig høyt?)

Evt forklaring: de er bare desprate for å komme på tv???????? og dette er en (hm, hmpfr) ypperlig anledning til å mikse de to desperasjonene? Alt for sine 15 min i rampelyset?


jeg mener det lyser litt vel mye taper!

(det er i denne sammenhengen ikke et tap at jeg ikke har tilgang på tv2 zebra)

04 desember 2006

En slags "bolig ønskes"-annonse

Jeg er på utkikk etter en bolig - i oslo. En sentral, fin, hyggelig og relativt billig bopel. Jeg er ikke veldig kresen, men det hadde vært kjekt å komme inn i et hygglig "voksent" kollektiv. Om det er 1 eller 3 som bor der spiller ingen rolle - men jeg har litt lyst å bo sammen med flere (muligheter for et hyggelig sosialt fellesskap...)

Når jeg kan flytte inn er også et relativt spørsmål. Jeg begynner å bli litt giret på å flytte ganske raskt. Dette har sammenheng med at jeg skulle gjerne hatt en jobb før jeg flytter. Samtidig sier enkelte kilder at det kan være like greit å få jobb etter at jeg har kommet til Oslo.

Noen som har et tips?

01 desember 2006

Reisende-kristin deler flere dårlige erfaringer

Når en skal ut og reise, kanskje bare til oslo (men likevel....), sørg for å sjekke at du har bestilt flybilett riktig dag....

Av og til kan det lønne seg å bo i rurale strøk (med flyplass). Jeg skulle til Oslo, jeg hadde booket flybiletten feil dag, og det var krise!!! Da kommer flyplassbetjenten (som ikkje hadde tia) og sier: Finstad - du har tabba deg ut, men du kan bruke biletten på flyet no kl 0650. Men eg har ikkje sjekka om der er ledig plass (før han bruker en evighet på å forklare hvorfor der ikke er plass). Etter en stund kommer betjenten springende: Finstad, Finstad - der ekje plass. Men du kan få plass på neste (som gikk 3 timer etterpå...). Der ekje plass på dette her (lynetnedslag i Sogndal osv). Du må kan med neste.

Det er hva jeg kaller service, som man bare får på små plasser? no problemo, kan berre ta litt tid - så fikser vi det.

(ja det kunne vært litt krise om jeg ikke møtte til avtalen i Oslo 0930. Ja, jeg slo i en hvit løgn om hvor overbooket flyet var, sist inn - først ut...). Men der satt jeg fint og ventet på at jeg kunne ringe til oslo og forskyve avtalen, når samme flybetjent kommer ut i ankomsthallen: "Jammen Finstad, du kankje sitte her. Sett deg heller i sofaen" og jeg fikk ekstraservice og tilvist plass. De skal ha for servicen, når det er jeg selv som har fucket opp....